vrijdag 22 oktober 2010

Zinken Teilen (uit Ariadne at Home)

Zinken teil

zinken teil

Benodigd materiaal

Zinken teilen (In de Lindetuin); Universeel primer met Si Lak in groen nr Histor 0530-G50Y en roze nr Histor 1050-R20B ; roze zeil met groene stippen (met stoffen achterkant) van 140 cm breed van Lola ; smalle roze piping en roze biaisband ; bijpassende kleur naaimachinegaren Duet ; klittenband; verfroller; (patroonteken)papier; hobbymes en snijmat; evt. schilderstape.

Zo verf je de teil

Maak de teil goed schoon en daarna vetvrij met ammoniak. Schilder de binnenkant van de teil groen of roze. Print de gewenste naam in een mooie duidelijke letter op de computer. Snijd de letters voorzichtig uit het papier, zodat een sjabloon ontstaat. Leg de sjabloon op de teil (plak eventueel met schilderstape vast) en breng met een roller verf aan. Zorg dat er niet te veel verf aan de roller zit en verwijder de sjabloon als de verf nog vochtig is. Laat de verf goed drogen.

Zo maak de hoes

Teken voor een afdekhoes de bovenkant van de teil na op een stuk papier en geef ook de plaatsen van handvatten aan. Knip dit patroon uit en knip het met 1 cm naad uit het zeil. Stik de piping om het bovendeel heen; maak het stiksel 1 cm vanaf de kant en zorg dat het vlak langs de piping komt, gebruik eventueel een ritsvoetje.

Knip voor de rand uit het zeil repen van 15 cm hoog. Knip 2 delen voor het gedeelte tussen de handvatten en 2 kleine delen voor de ruimte binnen elk handvat. Werk de onderkanten en zijkanten van de repen met biaisband af; maak bij de hoeken schuin plooitjes in het band. Stik de randdelen aan het bovenkantdeel, stik precies door het pipingstiksel; laat voor de dikte van de handvatten stukjes open. Stik op de achterkant van de kleine randdelen langs de onderkant een stuk klittenband (het harde deel). Plaats bij de onderhoeken van de lange randdelen een stuk klittenband (zacht deel) en laat dit enkele centimeters uitsteken, zodat na het plaatsen over de teil de rand gesloten kan worden met het klittenband.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Leuk idee uit de Ariadne at Home. Je moet wel crea zijn maar dat zijn veel van jullie wel !

2 opmerkingen:

 1. goh, wat leuk gedaan, zeg..
  Ik heb nog een paar staan, moet maar eens aan de slag..
  fijne dag vandaag..
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja dat is zeker leuk gedaan.
  maar ik hou ze liever zo als ze zijn.
  ik weet zeker dat ik daar spijt van ga krijgen.
  een heel mooi weekend.
  lieve groetjes Margarita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails