zondag 24 oktober 2010

Hungry Like the Wolf

Wat een héérlijk weekend ! Na de hele week hard te hebben gewerkt, was het nu eens tijd om te ontspannen . . . , maar ja, jullie kennen me natuurlijk al een beetje ! De zaterdag was SUPER ! Je hebt van die dagen dat alles klopt, nou dat was dus zaterdag. De hele dag een winkel vol en wat leuk om zoveel bekende gezichten weer eens te zien. Ook mede-bloggers ! Ik had het gevoel van een decemberdag, kaarsjes aan in de winkel, buiten guur & nat en (ook niet onbelangrijk . . .) een kassa die geen rust kreeg ! Dames, de Kerstdagen zijn pas over 9 weken hoor ! Opeens het geluid van hoefgetrappel . . . ik dacht : "Wat is Sinterklaas vroeg dit jaar !" Maar het waren de paarden, ruiters en de honden van de slipjacht (zie onder info slipjacht) die voorbij de winkel trokken. Wat een prachtig gezicht. Na afloop van een fantastische week heerlijk een drankje gedronken.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
En dan nu mijn "vrije dag", de zondag ! Lekker uitgeslapen ( 9 uur is voor mij uitslapen . . .) , huis een beetje opgeruimd en toen naar . . . de winkel. Jaja, ik zou ontspannen maar ik moest nog een sidetable, lampen + accessoires afleveren in Vledder. Arie (mijn vriend) rijdt daar paard dus het was half werk en half ontspanning . . . hahaha. Maar toen echt VRIJ ! Op naar Noordwolde Zuid, alwaar Hofstede de Meijerij Open Tuin had (zie onder info Hofstede de Meijerij). Een prachtige, grote tuin. Een wijnproeverij, kunst en lekker eten . . . ja zo kom ik mijn vrije middag wel door !
Twee kunstwerken aangeschaft, een flesje kruidenbitter en 3 soorten wild (kant & klaar) gekocht. Opwarmen en zo op tafel, een stoofpotje wildzwijn, hertenragout en hazenpeper. Nou, ik kan melden dat het overheerlijk was ( Joke uit Vaassen). Nou, 't was me een weekje wel, nu naar bed !
Weltrusten !

Info slipjacht
HAVELTE - Alsof je in een andere tijd bent beland. Besnorde mannen en keurige dames, gestoken in rode jassen op grote paarden die met 36 kerry beagles een slipjacht houden in de dreven rondom Havelte en Uffelte. Zaterdag werd deze zogeheten Hubertusjacht van het Noorden voor de 36e keer gehouden door de Jachtvereniging Soestdijk.
Heel veel mensen zijn zaterdagmiddag op de been om de slipjacht te aanschouwen. Het is dan ook prachtig weer. Startpunt is altijd het gemeentehuis in Havelte, waar wethouder Erik van Schelven de heren en dames jagers zaterdagmiddag welkom heet. Daarna spreekt ‘master‘ Marcus de Raad een paar woorden en vervolgens is het tijd voor een borrel. Jacht is sport, maar zeker ook traditie. Het jachtseizoen loopt van oktober tot april. Elke zaterdag wordt er ergens in Nederland gejaagd.
‘Nederland is verdeeld onder de diverse jachtverenigingen. Het gebied rond Havelte behoort toe aan de Jachtvereniging Soestdijk en dat al tientallen jaren‘, zegt jager Louis Schijve (56) uit Bussum. Landeigenaren geven toestemming aan de jagers om over hun bezit te denderen. Schijve is bezig zijn paard te zadelen en zijn rode jas aan te trekken. De slippentrekkers zijn dan al lang en breed vertrokken met hun lap die doordrenkt is met vossenurine en -poep. Op die manier wordt er een spoor getrokken, waarna de dertig jagers onder leiding van een master en en huntsman dit gaan volgen.
Het is een prachtig gezicht als na de blaas op de hoorn de stoet zich in beweging zet. De rode jassen hebben de heren en dames overigens niet voor niets aan. ‘Bij een gevaarlijke hindernis, stijgen we af, we leggen onze rode jassen erop, waarna de paarden er veilig overheen kunnen springen.‘
De slipjacht rondom Havelte bestaat uit vier runs. Een run is een stuk van het parcours waar de honden het spoor gevonden hebben en het dan met grote snelheid bejagen, onderwijl hun typische geblaf laten horen. Hoe meer ze blaffen, hoe beter de geur die ze opvangen. Na de run vinden de honden hun ‘prooi‘. Natuurlijk geen echte vos, want dat is verboden. Ze krijgen als beloning een stuk pens, dat ze gretig verscheuren.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Info Hofstede de Meijerij
Hofstede De Meijerij, Nieuweweg 32, 8391 KM Noordwolde. Telefoon: 0650496024. Tuin van 2 ha, deels omsloten door de bossen van Noordwolde, op het ruim honderd jaar oude familiebezit de Meijerij. Rondom de gebouwen bevinden zich meerdere tuinen met ider een eigen sfeer en stijl, bijvoorbeeld een Franse tuin, Italiaanse tuin en een 17e eewse baroktuin enz. enz. Open: alleen op woensdag; andere dagen op afspraak. Entree: 4,50 p.p.

1 opmerking:

  1. zeg, druk baasje.....;).....hoe zit het met die foto's die je me beloofd hebt???;)
    WAY boel veel belangrijk.....krijg je NOG meer klantjes in je zaak......RENNUH!!!!

    Groet
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails