maandag 18 oktober 2010

Uitgelicht : In den Uylenbal

Was een beetje aan het surfen over het World Wide Web en vond stukje uit de Meppeler Courant. Wist niet dat dit op internet stond, leuke he ?

Gezamenlijke passie voor landelijk en hip
donderdag 12 augustus 11:31
Het is nog maar half oktober, maar Lejo Toet kan haast niet wachten tot hij al zijn kerstspullen tevoorschijn kan halen. De ondernemer die in Diever sinds mei de winkel In de Lindeboom aan de Hoofdstraat runt, is namelijk een echte kerstfanaat. Het huis naast de winkel, een rijksmonument, gaat hij vanaf zondag 31 oktober (opening !) volledig inrichten als kersthuis. 'Iedereen kan hier idee├źn opdoen over hoe je je huis gezellig in kerstsfeer kunt decoreren', vertelt hij. De winkel is een gezamenlijk project van hem en Christy Addink.

De twee hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke passie: spulletjes voor huis en tuin onder de noemer 'landelijk hip'. Aanvankelijk hadden beiden een winkeltje aan huis, Christy in Havelte en Lejo in Ruinen. Toch bleek dit bij allebei net iets te afgelegen om een goede doorloop te krijgen. Toen ze een keertje samenwerkten bij een fair, klikte het zo goed dat ze vaker samen naar fairs gingen.
Eind 2008 besloten ze een volgende stap te zetten en openden ze een 'echte' winkel in Havelte: In den Uylenbal . Een superlocatie, naast de C1000. Het liep vanaf het begin als een trein.'

In januari dit jaar hoorde Lejo dat winkel In de Lindetuin in Diever in de verkoop ging. 'We vonden dit allebei een heel leuk pand, en hoewel het natuurlijk erg gezellig was samen in de winkel te staan, vonden we het een goed idee onze vleugels uit te spreiden en verder uit te breiden. Ze zijn nu bezig om een theetuin in te richten naast de winkel in Diever. Ook achterin de winkel kun je binnenkort genieten van koffie/thee met appeltaart.

Christy en Lejo hebben dezelfde manier van producten etaleren, inrichten en houden van onverwachte combinaties en een ongedwongen sfeer. 'De winkels moeten gezellig en uitnodigend zijn. We hebben woon- en cadeauwinkels waar je in allerlei prijsklassen kunt slagen. Je kunt hier ook een geurzakje of een stukje zeep voor een euro kopen, en dan pakken we het ook nog leuk in.

In de beide winkels zijn veel spullen van Nederlandse en Scandinavische merken te vinden. 'Van de buitenlandse merken die we verkopen zijn er dertien Deens. Andere leuke merken zijn Froukje servies (nieuw!), HK Living meubels, Room Seven, Painting de Past (matte krijtverf), Jeanne d' Arc living, At home at Marieke en Pip Home (bv. serviesgoed, textiel en schoolartikelen).

' In de toekomst willen we graag stijlpartner worden van PTMD. De bedoeling is dat klanten in de winkel via een computergestuurd LCD scherm het hele assortiment kunnen bekijken en bestellen.' Christy en Lejo geven tevens interieur advies op maat.

Meer informatie: website: www.indenuylenbal.nl

1 opmerking:

  1. het is dan net een kadootje he als je zoiets op het net vind.. je hebt ook een hele leuke winkel dus dik verdiend zeg ik!
    groetjes
    Anita
    http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails