zondag 27 maart 2011

Mugje van Meppel

Tja, het Mugje van Meppel is een begrip in de wereld van Interieur & Brocante. Of moet ik zeggen : was, want gisteren sloten Carla en Jaap Bos de deuren van hun winkel in Meppel. Na 10 jaar ( 1 april zou het Mugje 10 jaar bestaan ) moet Meppel 1 van haar meest bekende winkels missen. Niet alleen Meppel, want in die 10 jaar kwamen de bezoekers uit heel Nederland ! Ik kwam, in mijn spaarzame vrije tijd, ook af en toe langs bij Carla. Als Marianne, Femke & Maartje naar Drenthe kwamen wilden ze even langs bij 't Mugje. Altijd vond je iets bijzonders, wat je nergens anders zag. Dat was ook de kracht van 't Mugje.

Ook vanuit de media was er de nodige aandacht, de verschenen artikelen over 't Mugje zijn haast niet te tellen. Cameraploegen wilde ook graag het bijzondere huis van Carla & Jaap vastleggen, dit was geen makkelijke opgave. Het huis staat namelijk, net als 't Mugje zelf, bomvol prachtige, leuke, schattige en originele objecten.

Christy en ik zijn nu tweemaal langs geweest bij Carla & Jaap thuis. Een ervaring op zich, je weet niet waar je moet kijken zoveel staat er ! Voortdurend dus "Ohhh" & "Ahhh" !

Gisteren was dus de laatste dag van 't Mugje van Meppel en dankzij het prachtige weer hebben ze het ontzettend druk gehad. Vorige week hebben we al een aantal brocante kasten, tafels en stoelen & serviesgoed opgehaald. Vandaag gaan we de winkel leeghalen, want Christy en ik hebben namelijk alles opgekocht !

Waar we het allemaal moeten plaatsen weten we nog niet, het is zo véééééééél ! Maar Carla is alles in 1 keer kwijt en wij hebben allemaal leuke nieuwe producten !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
. . . nog aan Earth Hour gedacht ? Wij wel, gezellig heel de avond met kaarsjes ! Ennuh . . .
vergeet niet in je agenda te zetten :
16 April , SPRING FAIR
bij In den Uylenbal !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fijne zondag !

7 opmerkingen:

 1. Voor jullie leuk die inkoop voor de mensen achter mugje waarschijnlijk niet leuk. Weet niet wat de reden is maar jammer dat ze weg zijn. Ik wens jullie sterkte met het gesjouw want voor dat dit weerallemaal een plaatsje heeft poehhhhh

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw!! dat is pas een goeie slag slaan.
  Ik hou het in de gaten want ik zag al iets leuks op de foto.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ALLES?!?!?!? WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!! bijzonder interessant;)!!!!
  Wel jammer dat ze er mee op moesten houden zeg.....maar ze zullen een goede reden gehad hebben!
  Beetje passen en meten en dan komt alles goed....zeker weten!!!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd erg jammer als je zoiets op moet geven, maar ze zullen ook erg blij met jullie geweest zijn...je moet er toch ook niet aan denken dat je met een winkel vol spullen blijft zitten!!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lejo, ontzettend bedankt voor alle leuke, lieve lente spulletjes die je me gestuurd hebt.
  Het was een feest om uit te pakken.

  Wij waren zaterdag avond op verjaardagsvisite en hebben daar met 30 man bij kaarslicht gezeten vanwege earth hour, echt heel bijzonder.

  Nogmaals bedankt en groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk is de reden van stoppen niet omdat er iets naars aan de hand is met Carla en Jaap.
  Voor jullie is het veel werk en uitzoekerij.

  Veel plezier ermee en groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @La Maison en Wonderboom, het stoppen heeft niet iets te maken met nare gebeurtenissen. De gemeente heeft 1 pand (ze hadden er 2) verkocht en Carla en Jaap wilde niet terug naar 1 ruimte. Na 10 jaar hebben ze dus besloten te stoppen. Alles is nu leeg, ben heel de dag bezig geweest om alles te sorteren. Carla en Jaap hadden veel hulp geregeld dus dat was erg prettig. Fijne avond, greetz Lejo

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails