maandag 14 maart 2011

Industriële vormgeving / Industrial Design

Industriële vormgeving, ook wel industrieel ontwerp, productdesign of (industrial) design genoemd, is het ontwikkelen van producten die industrieel in massa- of serieproductie wordt vervaardigd (Wikipedia). Sinds de Industriële Revolutie (naar zeggen begon deze rond 1750 in Groot Brittannië) kunnen we ons geen leven meer voorstellen zonder massa- of serieproductie.

Bekend zijn de industriële lampen van HK Living. In de jaren tachtig waren fabriekslampen al bijzonder populair, ze hingen bij ons thuis in de keuken en huiskamer. HK Living begon met grijs, wit & zwart, nu zijn er ook de nieuwe kleuren (zie foto boven) en de witte industriële lamp.

Op een beurs kwamen we nog meer industriële ontwerpen tegen, deze komen eind maart binnen. De tafel (foto boven) is supercool !! De industriële vormgeving is geweldig, de draailier om het blad te verstellen.

Ook deze zwarte krukjes zijn AMAZING ! Krukje boven heeft metalen zitting, onder is van hout. Allebei verstelbaar d.m.v. draaischroef. Kan niet wachten tot we ze binnen krijgen !


Industrial Lamp Grey XXL ! HK Living.

Helemaal trendy zijn de nieuwe "oude" lockers.
Hierboven is van Madam Stoltz, er hangt wel een prijskaartje aan (€ 895,=) !
Maten: L-87, D-43, H-181
De locker van Jeanne d'Arc Living is stukken goedkoper (€ 369,95)
Maat : H / 210 cm - B/60 cm - D/50 cm
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ik ben er een fan van, prachtige industriële ontwerpen en vormgeving. In een nieuw jasje, maar met de charme van "oud".

2 opmerkingen:

 1. Een mooie stoere stijl...daar hou ik wel van!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nou jaaaaaaaaaaaaa toevallig had ik het vanmorgen nog over zo'n "wijntafeltje", maar hij moest wel stoer zijn......en tadaaaaa.....TE toevallig....echt....

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails