vrijdag 3 december 2010

Het Meisje met de Zwavelstokjes

Een van de sprookjes die mij, als kind, het meest intrigeerde was
"Het Meisje met de Zwavelstokjes".
Ik vond/vind dit sprookje zóóóó zielig, dat ik als kind altijd met tranen in de ogen naar het sprookje luisterde en/of keek. Met name op de momenten waarop het meisje naar binnen keek bij anderen, die gezellig bij elkaar aan tafel zaten tijdens de Kerstdagen en genoten van het eten en de cadeau's.

Ik vond het altijd zo oneerlijk en eigenlijk is het helemaal geen sprookje ! Het is een vreselijk verhaal !!!! Het enige wat ik er van heb "geleerd", is dat het leuk is om bij anderen naar binnen te gluren . . . ! Niet dat ik een gluurder ben, maar wij Nederlanders laten vaak de gordijnen open. En tijdens deze donkere dagen voor Kerst geniet ik om tijdens het voorbij lopen even bij anderen naar binnen te kijken.

Toen ik vanavond af wilde sluiten en de spullen binnen bracht, keek ik naar de winkel en dacht aan het meisje met de zwavelstokjes. Ik besloot om even bij mezelf naar binnen te gluren. Wat gezellig en ik dacht : "Wat ben ik rijk en gezegend !".

Soms is het prettig om even bij jezelf naar binnen te gluren en de rijkdom te ervaren die we zo vanzelfsprekend vinden.

Sommige foto's zijn wat onscherp, des te belangrijker om af en toe te focussen op wat we hebben en niet op datgene dat we niet hebben.

Ik ben af en toe een softie, maar . . . so be it !

Ik kijk uit naar 18 december, dan begint het Glazen Huis, Serious Request. Dit jaar in Eindhoven, maar wij doen ook dit jaar weer mee. Binnenkort hier meer over.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
FIJN WEEKEND !

7 opmerkingen:

 1. Hé Leo, ja blij kunnen zijn, kunnen waarderen met wat je hebt is een hoog goed.
  Leuk dat je een watje bent:-). Heb je niet nog een leuke vrijgezellig watterige broer, of zo?? :-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een prachtig verhaal...
  en idd soms moet je even stil staan met wat je eigenlijk hebt, ipv altijd kijken wat die ander heeft.
  Tel je zegeningen, heet dat toch??
  Fijne dag vandaag.
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee "softie".....weet je dat iemand die zijn eigen emoties kent en ERkent juist GEEN softie is maar een mens in balans? Tel je zegeningen en laat je gevoel spreken!!

  Vorig jaar heb ik op het woonforum waar ik aktief ben een aktie opgezet voor het glazen huis! "Wave en geef"....we hebben een virtueel cafe op dat forum en mocht de wave komen doen en meteen geld naar mij overmaken tot een bepaalde datum. Daarna heb ik met het glazen huis gebeld, gedoneert, plaatje aangevraagd, en wat dénk je??WE WERDEN OP DE RADIO GENOEMD!!!! En ons plaatje werd gedraaid! "we all stand together"!!!!(kwaaaak kwak kwaaaak;)). Gekketent was het toen maar zooooooooooooooo leuk om te doen...als ik je dus ergens mee kan helpen....you know where to find me!!;)

  Heerlijke dag!

  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. helemaal geen watje, maar een gevoelsmens!
  heerlijk!! en heel waardevol dat je kunt genieten van wat je hebt en dat vooral heel erg waardeert!!
  blijf zoals je bent en fijn dat je ons daar in je blog van mee laat genieten:)
  mooi weekend!
  lieve groet, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig verhaal en foto's! Dankjewel.

  groetjes, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja je hebt helemaal gelijk... kijk naar wat je wel hebt en niet naar wat je niet hebt. Dat maakt je zoveel rijker. O en wat zou ik graag even bij jou voor de winkelraam naar binnen willen kijken (en daarna binnen stappen natuurlijk haha)
  En dat verhaal van het meisje met de zwavelstokjes. Als mijn moeder dat vroeger voorlas dat voelde ik me zelf dat meisje en kreeg ik prompt de kippenvel op mijn armen. Al wist ik niet eens wat zwavelstokjes waren toen, maar dat deed er niet toe.
  Wat ik ook nog wilde zeggen... dat ik telkens even kijk wat voor muziek je op die mixpod in je sitebar hebt staan. Ik geniet van je muziek keuze.
  Fijn weekend en groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat verwoord je dat mooi, en wat ziet het er gezellig uit

  Fijne Sinterklaas toegewenst

  Warme groetjes,
  Tamar

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails