maandag 15 november 2010

Social Media : Hype or Here to Stay ?

Naast het runnen van 2 fysieke winkels & een webshop, bestaat er ook nog zoiets als Social Media. Een heleboel mensen (miljoenen wereldwijd !) maken gebruik van deze Social Media Netwerken. Nu moet ik toegeven dat ik ooit een persoonlijke Hyves-pagina heb gehad, maar deze heb gedeletet (ja, het is met een t !). Dit i.v.m. drukte en ik dacht : "ach, als ik iemand wil spreken dan bel ik toch gewoon !". Maar nu moet ik opbiechten dat ook ik "verdwaald" ben ik deze netwerken.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kijk blogspot is zoooo leuk, dat het bijna verslavend is . . ., je kan van alles kwijt in je blogs en de reacties zijn altijd welkom. Je "leert" mensen kennen die je misschien IRL (in real life) niet zou ontmoeten.

Naast Blogspot ben ik ook (sinds gisteren !) actief op Facebook, ik kreeg veel uitnodigingen via mail en ik dacht : "Waarom niet ?". Nou, na 1 dag al ruim 30 vrienden ! Oude bekende die ik uit het oog was verloren, vrienden en familie uit mijn geboortestreek. deed vandaag al mee aan een muziekquiz ! Dus, Facebook : Ook leuk !

Twitter is nog niet zo populair als Facebook, maar ook daar ben ik al een tijdje actief. Af en toe plaats ik een "Tweet", maar ik doe het via de pc. Via mijn mobiel werkt door drukte niet, dus Twitter is niet echt mijn "ding". Yoko Ono is wel een volger van mij geworden . . . (echt waar !) . . . . .hahaha !

Dan hebben we Hyves, zoals eerder geschreven heb ik mijn persoonlijk pagina vorig jaar gedeletet. Maar sinds begin dit jaar wel een Hyves-pagina met In den Uylenbal. Alle weblogs van Blogspot worden automatisch in Hyves gezet. Maar Hyves verliest terrein en nu deze is overgenomen door de Telegraaf, zeggen veel mensen hun pagina op. Met 9 miljoen (!) Hyves-pagina's meent de Telegraaf 62% van alle Nederlanders te kunnen bereiken.

You Tube is ongekend populair, ook In den Uylenbal heeft een eigen You Tube-kanaal ! Helaas kan ik door tijdgebrek dit kanaal niet up to date houden, maar het is een leuk medium voor video's van de winkels.

Linkedin doet aan "netwerven". Netwerven vindt en benadert, door gebruikmaking van innovatief online recruitment, kandidaten waar gebruikelijke recruitmentkanalen zoals CV databases en vacatureplaatsingen niet voldoen. Tja, ik zit op Linkedin, maar doe er eigenlijk niets mee . . .
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zo zie je maar weer, Social Media is een hype, maar tevens "here to stay !".

5 opmerkingen:

 1. Nou ik hou het maar voorlopig allen bij bloggen. Kom nu al es tijd tekort, zou niet weten hoe ik het dan bij moest houden, hihi...
  Maar idd de ondelinge contacten die je hebt izjn héél leuk.

  Veel suc6 ermee.

  Gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net als Stina hou ik het ook maar bij bloggen, anders kan ik mijn bed wel naast de pc zetten hi hi!

  Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn hyvespagina is op "sterven na dood"die gebruik ik dus ECHT never, misschien moest ik 'm ook maar gewoon deleten, Facebook heb ik blijkbaar ook ;) want er komen steeds aanvragen maar ook dat gebruik ik dus niet(al ben ik zo wel weer in contact gekomen met een schoolvriendinnetje van de middelbare school...zij inmiddels woonachtig in Tjechie, maar goed, ik dwaal af;))
  Twitteren doe ik weleens maar wel met een vaste groep dames, én afgesloten voor NIET volgers.
  Linkedin heb ik niet nodig(nog niet) en voor de rest(is er een rest?) ...heeft iedereen die belangrijk is mijn telefoonnummer en ik dat van hun....maar of we nou zonder al die media kunnen???? Vast wel, maar het is ZO gezellig!!;)

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Linkedin doe ik niet aan mee maar voor de rest twittert ,hyves, Facebook en blogt oma er lustig oplos. Moet ook wel met een dochter die les geeft op de school voor Journalistiek en een zo'n die in de communicatie zit. Dochter gaat in nieuwe media promoveren..http://publieksparticipatieindejournalistiek.blogspot.com/2010/10/onderzoek-comment-management.html Je ziet ik kan er niet om heen.;-) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ook ik vind sommige 'social media' geweldig, maar doe niet met alles mee. Heb een blog natuurlijk en twitter sinds een tijdje. Twitteren is zelfs leuker dan ik dacht; je komt zoveel leuke berichten en links tegen. Hyves en Facebook heb ik niet, maar Linkedin dan weer wel, hoewel ik daar niets mee doe.
  Behalve leuk vind ik het ook noodzaak om af en toe van je te laten horen op het www. Zeker als je -zoals wij- een webwinkel hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails