zaterdag 20 maart 2010

Give Away nr. 3 ! Jeanne d'Arc Living !

Jeanne d'Arc Living is op het gebied van de
"French Nordic Way of Life" toonaangevend.
Heel veel mensen kijken rijkhalsend uit naar het volgende te verschijnen nummer . . .
om zich te laten inspireren, te laten verwonderen en te laten verrassen.
In den Uylenbal verkoopt de artikelen van Jeanne d'Arc Living,
evenals het magazine.
Emaille keukenaccessoires, meubelen, woonaccessoires etc . . .
Noem het maar op .... en wij verkopen het !
Bij ons verkoopt het emaille van Jeanne d'Arc Living erg goed.
Een nostalgische uitstraling, goede kwaliteit emaille en leuk geprijsd !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DUS....tijd voor Give Away nr 3 !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jeanne d'Arc Living verkoopt veel keukenaccessoires,
waarmee je de lekkerste gerechten uit het
Jeanne d'Arc Living Magazine
op tafel kunt toveren !
Geef ons je lekkerste Scandinavisch recept en maak kans op een
emaille lepelrek met 3 lepels
+ het Jeanne d'Arc Living Magazine nr. 2
(t.w.v. € 90,= , zie foto boven).

veel succes en een heel fijn weekend !

21 opmerkingen:

  1. Dat is nou jammer dat ik totaal geen Scandinavisch recept heb, helaas...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal de Give-away op mijn blog zetten maar een scandinavisch recept....eh...veel verder dan de zweedse gehakballetjes van IKEA kom ik helaas niet ;) haha....
    Succes voor iedereen die er wel een weet!
    Groeten, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alweer een give-away?! Wat ontzettend leuk (en lief)!
    Ik maak graag weer een kansje.

    Sinds ik in Zweden ben geweest ben ik verslaafd aan de heerlijke 'Kaneel rollen' oftewel de 'Kanelbullar'. Echt dit moet je geprobeerd hebben....Yummy!!! Het recept is wel in het Engels...

    Ingredients:

    2 1/2 cups milk
    1 1/2 cups melted butter plus 1/3 cup melted butter for filling
    1 cup sugar for dough plus 2/3 cup sugar for filling
    1 tsp. salt
    2 tsp. freshly ground cardamom (from about 25 cardamom pods)
    2 pkg. dry active yeast (4 1/2 tsp.)
    8-9 cups all purpose or bread flour
    2 Tbsp. cinnamon
    1 egg plus 2 Tbsp. water, lightly beaten together into an egg wash
    pearl sugar (or crushed sugar cubes) and / or chopped or slivered almonds
    Preparation:

    Prepare your Basic Cardamom Bread Dough using the first 7 ingredients listed above (this takes about 1 1/2 hours).

    After punching down dough following its first rise, remove from bowl and knead lightly on floured counter until smooth and shiny. Divide dough into two halves.

    Roll each half of dough into a 12” by 18” rectangle. Brush each rectangle well with melted butter. Combine 2/3 cup sugar and 2 Tbsp. cinnamon; sprinkle evenly over the 2 rectangles. Roll each rectangle crosswise, like a jelly roll, to form an 18”-long cylinder.

    Using a sharp or serrated knife, cut each cylinder into 20 equal slices.

    Place each slice into a paper cupcake wrapper and place on baking sheet. Cover with towel and allow to double in size, about 45 minutes. Preheat oven to 425º.

    Brush risen cinnamon rolls with egg wash and sprinkle with pearl sugar and / or almonds. Place in the middle of a preheated oven and bake for 7 minutes, or until done.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi hoi,jammer jammer ik heb geen recept maar ik heb me wel aangemeld als volger.prachtig blog zeg.fijn weekend groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hmmm, een scandinavisch recept? oei, dan heb ik er maar ééntje, en dat zijn de zweedse balletjes van ikea! maar die zijn ook heerlijk! ik zie dat ik niet de enige ben : ), ik ga me toch eens wat meer verdiepen in zweedse recepten, ik had er natuurlijk eentje van internet kunnen plukken, maar ik hou toch van eerlijkheid. hopelijk maak ik nu toch een kansje?
    groetjes van jootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oei... da's een lastige hoor! Ik heb er best wel een aantal waar ik fan van ben...
    Ik zal eerst maar even een link naar je give-away op mijn blog zetten en dan zal ik eens nadenken over welk recept ik met jullie zal gaan delen.

    In ieder geval weer ontzettend dank je wel voor je give-away!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja... ik ga voor de Deense koffiebroodjes, of wel Wienerbrød. Week 3 eetlepels gewassen en goed uitgelekte rozijnen 30 minuten in 2 eetlepels rum. Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol het blikje gekoeld croissantdeeg (270 gram) op een stuk vershoudfolie uit tot een lange lap. Meng 2 eetlepels gepelde en grof gehakte walnoten, 3 eetlepels suiker en 1½ theelepel kaneelpoeder door elkaar en strooi dit over het deeg. Verdeel ook de rozijnen met de overgebleven rum over het deeg. Druk alles licht aan. Rol het deeg met behulp van de folie op tot een dikke, korte worst. Snijd de rol met een zaagmes in 6 à 8 plakken en leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat. Bak de broodjes in het midden van de oven in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de broodjes op een taartrooster afkoelen. Serveer ze lauwwarm.

    En eet ze niet allemaal zelf op hé?! ;o)

    (recept uit "De Scandinavische keuken" van IKEA)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Omdat het lente is, het recept van lentekip Deense wijze. Vorig jaar heb ik het een keer gemaakt en ik kan je zeggen, we hebben zitten smullen. Ik eet dit het liefst lekker met zijn allen in de tuin.

    Lentekip

    4 lapjes kipfilet van ongeveer 125 gr.
    Marinade
    het sap van een citroen
    1 eetlepel olie
    1 eetlepel water
    2 theelepels zout
    2 teentjes knoflook, geperst
    1/2 theelepel oregano
    1/2 theelepel tijm
    1 theelepel tabasco of curry

    Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal. Leg de gemarineerde kipfilet er in en laat dit minimaal 2 uur intrekken.

    Hoe te maken
    verwarm de oven voor op 200 graden.
    Zet de schaal met marinade en kipfilet ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

    Lekker met pasta, Deense aardappelsalade of een groene salade.

    Offe ga langs ikea en koop daar de kaneelbroodjes heerlijk warm maken in de oven en serveren hihih....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. PS ik ben wel sprakenloos v.w.b. jullie giveaways hoor complimenten daar zijn toch eigenlijk geen woorden voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou ben ik weg van Scandinavië, maar die keuken heb ik nog niet ontdekt. Het lekkerste wat ik kan bedenken ooit zelf gemaakt te hebben is: Gehakt Bullar.

    Ingrediënten:
    - 500 gram rundergehakt
    - 1 pot rode bietjes
    - 1 komkommer
    - 200 ml halfvolle melk en . . .

    - 1 pak wereldmix Gehakt Bullar van Kn*rr

    Als je de aanwijzingen op de achterkant van het pak volgt, lukt het altijd. Je krijgt 2 soorten groenten (bietjes en komkommer), aardappelpuree en gehakballetjes in roomsaus.
    Een aanrader, zeker als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers wilt.
    En nee, ik heb geen aandelen Kn*rr.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Veel plezier met weer zo een prachtige Giveaway! Ze zijn echt uitzonderlijk mooi, alle 3!! Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oeh, dit is leuk! Met de eetclub hebben wij al eens een Scandinavische avond gehouden, dus ik heb vast wel een receptje klaar. Komt 'ie:

    Tapas van Noorse zalm
    Een buffetrecept voor ong. 4 personen, ook lekker als voorgerecht.

    Ingrediënten
    * 500 gr Noorse zalmzijde (gerookt, getranceerd)
    * 1/2 Casinobrood, wit, gesneden (het liefst zelfgemaakt en lekker vers!
    * 1 citroen en/of limoen
    * 1 pakje (zoute) roomboter, op kamertemperatuur
    * 3 el kappertjes
    * 1 schaaltje citroenmayonaise (eenvoudig zelf te maken door wat lepels citroensap te mixen met -bij voorkeur- zelfgemaakte mayo)

    Voorbereiding:
    Rooster het brood en snijd het diagonaal doormidden. Snijd de citroen/limoen in partjes. Leg de zalmzijde op een schaal en leg de partjes citroen/limoen er omheen. Bestrooi met de verse dille.

    Zet een schaaltje roomboter, een schaaltje citroenmayonaise, de geroosterde boterhammen en een klein schaaltje kappertjes op tafel.

    Geef iedereen een klein bordje, zodat zij elk op hun beurt een sandwich/hapje naar smaak kunnen maken. Yammmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke give away! Ik moest even nadenken over een Scandinavisch recept, ik ben er nog nooit geweest maar ik maak dit Deense recept wel eens

    "Kroonprinses van Denemarken"

    1 kg goudreinetten
    ca. 100 gram basterdsuiker
    0.25 liter slagroom/slankroom
    10 beschuiten
    100 gram gesmolten boter
    kaneel

    Appels in stukken snijden, klokhuis verwijderen en schillen. Stukken nog wat kleiner maken.

    In de pan een heel klein beetje water doen, de stukjes appel erin en aan de kook brengen. Dan het vuur laag zetten en goed blijven roeren. Het moet een zeer stevige appelmoes worden. Doe de moes dan over in een ovenschaal.

    Maal de beschuiten fijn in de keukenmachine - of verkruimel ze met de hand - en meng de suiker er door en desgewenst kaneel. Strooi dit gelijkmatig over de appelmoes.

    Gesmolten boter eroverheen gieten. Zet de schotel zeker 10 minuten onder een voorverwarmde grill. Het korstje moet donkerbruin worden, maar niet verbranden. Dus even goed opletten. Deze appelmoes warm serveren.

    Geef er gezoete slagroom bij.(Er gaat dus geen suiker door de appels). Of garneer de bovenkant met de stijfgeslagen room.

    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb helaas geen scandinavisch recept zo klaar liggen, dus ik ben maar eens even gaan surfen en ik denk dat deze salade hier binnenkort wel op tafel komt:

    AARDAPPELSALADE
    Lunch of bijgerecht voor 6 personen

    Nodig:
    750 gram vastkokende aardappels
    zout en peper
    4 eieren
    1 bosje radijs
    1 sjalotje
    3 eetlepels creme fraiche
    2 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel melk
    20 sprietjes bieslook
    peterselie en basilicum
    1 bakje veldsla

    De aardappels gaarkoken in de schil met zout, af laten koelen en in plakjes snijden.
    De eieren hard koken, af laten koelen, pellen en in plakjes snijden.
    Radijsjes schoonmaken en in plakjes snijden.
    Sjalotje snipperen.
    Veldsla goed wassen, drogen en de worteltjes verwijderen.
    In een grote schaal de creme fraiche, mayonaise, melk en peper mengen.
    Bieslook,peterselie en basilicum fijn snijden en hieraan toevoegen.
    Alles losjes mengen en gelijk opdienen.

    Eet smakelijk en een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hallo
    een recept nou nee. daar ben ik niet zo goed in maar ik ga wel jullie blog volgen en zet hem zeker op mijn bloglist
    gr hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. I just found your lovely blog via Madelon at Granny's place. I just posted about one of the songs on your playlist (the theme form Gladiator);she is from Australia!

    We have the same taste in music!

    Best wishes,
    Natasha.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oei... een scandinavisch recept... Nou, niet dat ik weet, of de wereldgerechten van Knorr moeten ook meetellen: Gehakt Bular. Erg lekker vinden we hier. En natuurlijk de zalm uit Noorwegen die ik een enkele keer bij mijn visboer haal. Een enkele keer maar... best duur. Maar of ik hiermee nu een kansje heb bij deze schitterend give-away? Ik waag het erop.... Dikke complimenten voor jullie prachtige blog en webwinkel, die ik nog maar pas ontdekt heb!! Super!! Groeten, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  18. So very nice! Please count me in! ~ ~ Becky

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Im a new follower as well!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Not officially Scandinavian, but at least one of the Northern Countries; here are two very traditional Finnish recipes, easy & fast, one dessert and one soup:

    FINNISH OVEN-BAKED PANCAKE

    500 ml whole milk
    3 eggs
    2 - 4 tbsp sugar
    pinch of salt
    200 ml flour

    In a bowl, whisk together the milk and eggs. Add the sugar and mix. Add the flour into the mixture little at a time, whisking thoroughly to avoid the forming of lumps. Cover the bowl with plastic wrap and let the batter stand refrigerated or in cool room temperature for at least 1 hour before baking.

    Pour the batter in a 40 × 40 cm wide deep oven pan lined with a sheet of parchment paper. Bake at 225-250 °C for 20-25 minutes or until the pancake is puffed and golden brown.

    Cut the pancake in squares and serve immediately with strawberry jam and whipped cream or ice cream.

    Apple pancake: You can also make an apple pancake by distributing thin apple slices on top of the batter. Dust the top with cinnamon and bake following the instructions above.

    **************************
    FINNISH SUMMER SOUP

    5 – 6 potatoes
    2 - 3 carrots
    ½ cauliflower
    Some leak
    2 dl fresh or defrosted sweet peas
    1 - 2 vegetable bouillons
    5 dl water

    5 dl milk
    2 tbs flour
    3 tbs butter
    3 tbs shredded parsley
    (White pepper, optional)

    Wash and peel the potatoes and carrots. Slice the carrots and the leak, and cut the potatoes into small cubes. Wash and cut the cauliflower into smaller pieces. Bring the water to a boil in a saucepan.
    Add the seasonings, bouillons and vegetables to the boiling water and allow to simmer for approx. 10 minutes.

    Mix the flour together with the milk and stir into the soup.
    Allow the soup to simmer at a low heat for 10 more minutes, so that the soup thickens a bit.
    To finish, add the butter and shredded parsley just before serving.

    Serve hot with slices of (rye) bread. You can use any fresh or defrosted vegetables/vege mixes that you prefer, but the above is one of the traditional versions. You can add chopped onions, black pepper or broccoli, for example.
    Or if you don't like creamy/milky soups, you can just prepare the soup without milk.

    So, taking part in the giveaway :)
    Greets from Finland,
    Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja, ontzettend leuk om kans te maken!!! Hier een Zweeds recept:

    Västerbotten Paj
    Tja, wat is nu Västerbotten? Västerbotten is een regio in Zweden, een soort provincie, zoals Jämtland dat is. Västerbotten ligt ten noorden van Jämtland. Maar Västerbotten is ook een sterke scherpe kaas met kleine gaatjes erin. Maar je kunt ook een andere harde scherpe kaas gebruiken. De Paj (pie of taart) kan uitstekend als zowel een voorgerecht als hoofdgerecht en heeft een ronde en een eenvoudige smaak die altijd kan. Het is vrij machtig. Je kunt overigens nog allerlei variaties maken met groenten erin. Behalve de uien, bijv. ook broccoli roosjes, of welke je maar lekker lijkt (lijken).
    Klaar in: 1 uur 20 minuten
    Ingrediënten:
    bodem:
    150 g boter of margarine
    3 dl bloem
    1 eetlepel (ijskoud) water
    1 theelepel azijn
    zout
    vulling:
    1 ui
    1 eetlepel boter om in te bakken
    300 a 400 gr geraspte Västerbotten
    4 eieren
    3 dl melk
    2 dl room
    zout en peper, nootmuskaat
    Bereiding:
    Zet de oven op 175 graden. Doe de boter met de bloem in een kom. Giet water en azijn erbij en kneed snel tot een soepel deeg. Rol het uit tot een taartvulling (30 cm in diameter) en zet een tijdje koud (ca. 1 uur in de koelkast).
    Snijd de ui dun en bak in boter. Klop melk, eidooiers en de room en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Paj-bodem voorbakken gedurende 15 minuten.
    Paj-bodem uit de oven halen en de temperatuur verhogen tot 200 graden. Strijk de uien uit over de bodem en strooi vervolgens de geraspte kaas erover, giet het melk-ei-room-mengsel erover uit. Bak de taart in 35 minuten. Evt. halverwege de baktijd de paj afdekken met aluminiumfolie.

    Wie weet leuk om te maken dit weekend, de winkels zijn nog open............
    Groetjes van Gonny die deels in Nederland en deels in Zweden woont.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails