dinsdag 31 mei 2011

Nagenieten !

Zaterdag was dus mijn vrije dag, plus de zondag & maandag erbij een mini-vakantie ! Eerst natuurlijk even langs de winkels om gedag te zeggen en een bakkie koffie met Christy. Ik zou op mijn weg naar Den Haag een eettafel, kloostertafel en oude dekenkist wegbrengen. Maar de bus wilde niet meewerken, dus dat ga ik vandaag doen.


Om 15.00 uur kwam ik aan in Den Haag, eerst naar Second Vinyl Groove voor een in-store performance van Arie Spaans. Hij speelde Joy Division nummers om een beetje in de sfeer voor de avond te komen. Het was supergezellig, biertje erbij (kleine foto boven) en genieten van de muziek. Om 18.00 uur op naar de Oude Molstraat, één van de gezelligste straatjes van Den Haag met veel eetcafés. Met z'n achten heerlijk eten in Le Café. Oude verhalen kwamen naar boven, het was tenslotte 31 jaar na dato dat Joy Division ophield te bestaan.


Om 20.30 uur naar het Paard, de avond werd ingeluid met een film met fragmenten uit de geschiedenis van de band Joy Division. Marianne (moeder Femke) en Nick stonden ons al op te wachten. Maar toen we eenmaal binnen waren leek het alsof ik terug in de tijd ging, zoveel bekende gezichten. Het Paard was afgeladen en ongeveer de helft waren oude bekenden en vrienden !! Jullie begrijpen dat ik nog nakramp heb in mijn kaken van het glimlachen, zoenen en praten !! Ontzettend leuk om al die mensen weer te zien.


Het optreden was geweldig, om na 31 jaar alle nummer van Unknown Pleasures live te horen was overweldigend ! Ik wist niet wat me te wachten stond, qua emoties, maar het was een positieve vibe en ik genoot met volle teugen ! Het was een louterende avond . . . beetje overdreven wellicht, maar toch !


Na het optreden gingen we naar de Glitter Club (andere zaal van het Paard), een soort Toppers in het klein :-) , in een totaal andere sfeer gingen we los op de dansvloer. Relight my Fire, Celebration, Funky Town , ze kwamen allemaal voorbij . . . al met al een hele fijne avond !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Onze volgende reünie is waarschijnlijk in Zoetermeer (de Boerderij) waar Fischer Z. zal spelen. Ook een band uit de oude doos, die ik voor het eerst op Pinkpop 1981 zag spelen !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fijne dag !

1 opmerking:

  1. fijn Lejo dat je zo positief terug kunt kijken op dit bijzondere weekend, goed geslaagd!!
    ik kom heel graag binnenkort op het terras van de lindetuin genieten van een kop thee (hoop dat dat ook mag:)) heel erg leuk!! kan ik meteen ook even lekker sneupen:)

    lieve groetjes, Tjitske

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails