dinsdag 31 augustus 2010

Organic & Stoer !

Ze zijn ontzettend stoer, de nieuwe tassenlijn van Zebra Trends !

Div. rug- & schoudertassen.

Div. schouder- & laptoptassen.

Een hippe schouder- & luiertas !

Met leuke prints voor boyzzzz & girlzzzz !

Ontzettend leuke nieuwe najaars- & winterlijn van Zebratrends !

Nu verkrijgbaar bij In den Uylenbal & In de Lindetuin !


zaterdag 28 augustus 2010

sorry . . .

. . . maar de Herfst heeft me nu al te pakken ! We kregen zulke leuke Herfst-artikelen binnen, ik heb gisteren gelijk een herfstseizoen-tafel ingericht ! Het weer helpt ook erg mee om al helemaal in Herfststemming te komen . . . zo wordt de overgang naar het najaar eigenlijk vanzelfsprekend. Ik weet dat ik hiermee de zonaanbidders op hun zongebruinde tenen trap, maar nogmaals : sorry, ik kan er niets aan doen ! Ook ik hoop dat het een heerlijk najaar wordt, een Indian Summer. Lekker in het zonnetje door de bossen wandelen en achteraf op een terras chocolademelk met slagroom. Tja, iedereen heeft zo zijn/haar voorkeur.

Oh, my deer ! Autumn is here !

Maar vandaag was het zo ontzettend gezellig in de winkel, met de kaarsjes aan. De klanten keken soms wel verbaasd naar mijn, als zeg ik het zelf, prachtige gedecoreerde Herfst-tafel. En wat denk je ? Het Herfst-virus is hoogst besmettelijk, de paddenstoelen en sfeerlichtjes vlogen de winkel uit . . . een champignonkwekerij is er niks bij !

Tja, wat moet ik zeggen ? De zomer lijkt voorbij, de regen blijft aanhouden dus we maken het binnen extra gezellig !
FIJN WEEKEND !

Paint the Past into the Future !

Painting the Past Matte Krijtverf is razend populair, de kleuren doen ons wegdromen naar de vervlogen tijden van statige Engelse landhuizen en romantische kastelen. Nu het einde van de zomer in zicht komt maken we ons op voor een sfeervolle herfst. Met Painting the Past heeft u keuze uit tal van kleuren om uw huis de juiste sfeer te geven.

Voorbeeldfoto 1

Voorbeeldfoto 2

U kunt via onze webshop de kleurenkaarten aanvragen, er zijn 6 verschillende kaarten.

PAINT THE PAST INTO THE FUTURE !

vrijdag 27 augustus 2010

Zachtjes tikt de regen . . . .

. . . tegen het zolderraam ! Ritme van . . . ach jeugdsentiment met Rob de Nijs. Het zachtjes tikken is overgegaan in hele bakken water die naar beneden komen. De zomer was / is niet een standaard zomer, maar wat is de standaard ? Tijdens de 1e zomermarkt in Diever (ongeveer 7 weken geleden) begon het "slechte weer" , de boeren waren wat blij. Door de hitte van de weken daarvoor was alles dor dus konden ze wel "wat" regen gebruiken. Nou, laat dat "wat" maar weg, sindsdien heeft het wel erg veel geregend ! Ook wij hadden enige overlast, hier en daar een kleine lekkage . . . maar ja, we hebben in Nederland een klaagcultuur, dus het weer is altijd een welkom onderwerp. Of het nu teveel of te weinig regent, te heet of te koud is voor de tijd van het jaar . . . we klagen er graag over ! Hebben we nou echt reden tot klagen ?? Misschien wel, maar als je kijkt naar de tal van overstromingen elders in de wereld die miljoenen treft . . . tja, dan denkt ik dat wij echt niet zo'n slechte zomer hebben ! Voor Nederlandse begrippen misschien wel, maar "slecht" is een relatief begrip als je het naast de gevolgen legt in bijvoorbeeld Pakistan & China ! Gisteren was de inzamelingsactie voor Pakistan, ik hoor net dat dit 16 miljoen is geworden. Wellicht "een druppel op de gloeiende plaat" (hoe wrang is deze opmerking ?), maar Nederland heeft wederom laten zien dat we niet enkel kunnen klagen. De ander de helpende hand toesteken is ook iets wat wij graag doen !

klik op foto en doneer uw gift !

woensdag 25 augustus 2010

Donder & Bliksem !

Gisteren was de laatste zomermarkt in Diever, door het slechte weer bleven veel kraamhouders thuis. In de winkel was het beregezellig, lekker de kaarsjes aan en een zwoel jazzmuziekje op de achtergrond. De meeste mensen willen nog lekker nazomeren, maar de sfeer in de winkel vonden de meeste klanten relaxed & gezellig. Vandaag was het superdruk, zelfs theetuinklanten ! Ze moesten zich wel aan de tafeltjes vashouden, er stond een straf windje . . . , al met al een leuke, productieve dag. Toen ik thuis kwam nog even op stal geholpen, we liepen de weilanden in om de paarden te controleren. Dat is altijd een heerlijk moment, ontspannend en lekker uitwaaien. De lucht kleurde donkergrijs en donder & bliksem teisterde de hemel. We blijven altijd dan een tijdje buiten om te genieten van steeds wisselende luchten en om te kijken of de paarden niet van slag zijn. Maar die staan meestal gewoon lekker te grazen en trekken zich van het natuurgeweld niets aan. Ze kijken ons aan met een blik die zegt : "Wat komen jullie hier doen ?" Nu lekker naar bed en morgen weer fris op, er komen maar liefst 3 pallets (!) nieuwe producten binnen, en als het meezit ook nog een aantal van PTMD !
WELTRUSTEN !

zondag 22 augustus 2010

These boots are made for walking . . . .

. . . zong Nancy Sinatra ooit, nou "they sure did walk !"
Om half elf waren we al in Hardenberg en we gingen direct los bij de eerste de beste stand die we inliepen ! Tijdens de beurs was er ook de meubelbeurs, waar we bij 3 nieuwe leveranciers meubels inkochten. Tafels, stoelen & kasten en een geweldige steigerhouten bedstede !

Daar ging ons beursbudget ! Maar als Christy en ik eenmaal losgaan op een beurs zijn we niet meer te stoppen . . . hahaha ! Direct na de meubels gingen we naar Artisan Home, het bedrijf van Hans & Janke. Eigenlijk past alles wat zij verkopen bij ons, dus we kochten goed in. Heel veel nieuwe producten, ook helemaal in de Jeanne d'Arc Living stijl !

Daarnaast kochten we een aantal kasten, andere kleinmeubelen & lampen bij Artisan Home. Verder gingen we langs bij Meander (érg leuke & aparte producten), Appletree (veel glazen stolpen), Joker Import (voor aanvulling op onze Kerstinkopen eerder dit jaar !) en natuurlijk bij Braxton Home Collection ! We hadden al héél veel Kerst ingekocht bij Braxton (Kerstshow eerder dit jaar), maar er waren weer een heleboel nieuwe producten, dus inkopen ! Ook nog een prachtige Kitchen Cabinet . . .
Verder nog heel veel andere stands bezocht, o.a. voor geursachets, kaarsen, kerst etc...etc..., Christy moest Mirthe ophalen dus die ging iets eerder weg. Ik ging nog even bij Artisan Home langs, ze hebben het de gehele dag ontzettend druk gehad, dus toen ik aankwam waren ze nog aan het orders schrijven. Janke zei voor de grap : "Lejo, help even mee schrijven !" , nou dat deed ik dus, voor 2 dames van Rotink (Hengevelde) heb ik de bestelling opgenomen ! We namen de hele stand door, het leuke is dat ik nu producten verkocht die ik zelf in onze winkel verkoop. Na deze gezellige drukke dag nog een borrel gedronken met Hans, Janke & Sandra van Artisan Home. Nu lekker naar bed, morgen de laatste zomermarkt van dit seizoen, hierna gaan we ons opmaken voor ons jaarlijkse AUTUMN FEST (25 september !)
WELTRUSTEN !

zaterdag 21 augustus 2010

Paris, here we come !

Nog 2 weekjes en dan : PARIJS !
Néé, geen lang weekend stappen of een paar dagen de toerist uithangen, we gaan naar Maison et Objet, dé beurs voor wonen & interieur ! Dus een paar dagen laten we ons overweldigen door het enorme aanbod stands én nieuwe producten / leveranciers. Wellicht kunnen we een glimp opvangen van "La Tour Eiffel", maar daar blijft het dan ook bij . . .
Maar voordat Parijs aan de beurt is gaan we morgen naar Hardenberg, een beurs voor Bloem, Kleur, Huis & Interieur.
Dus heerlijk struinen langs alle stands van leveranciers die hun najaars- & wintercollectie presenteren. Zodra er nieuws is lezen jullie dat natuurlijk hier op ons weblog !
FIJN WEEKEND !

donderdag 19 augustus 2010

Een zacht gefluister . . . / A gentle whisper . . .

. . . van ritselende bladeren nestelt zich in mijn hoofd. Ik kan, ondanks protesten van anders denkende, het gevoel van de naderende herfst niet onderdrukken. Ik weet dat er medestanders zijn, maar die houden zich gedeisd ! Onzeker, door gefronste blikken, houden zij hun voorliefde voor het mooiste jaargetij van het jaar voor zich . . . zucht, ik ben een roepende in de woestijn !

Gelukkig weet ik mij gesteund door Femke (mijn dochter) en Marianne (haar moeder), ook zij kunnen zich wentelen in de voorpret van het wandelen door knisperende bladeren, gure wind en een ongekend mooi kleurenpalet dat zich openbaart als de opeenvolging de herfst ontbied. Tja, ik wordt er zelfs poëtisch van . . . haha ! Nu hoorde ik net dat het weer 25 graden wordt en dat dit de hele week gaat duren, ach . . . wat in het vat zit verzuurt niet !

Gisteren weer lekker aan het "stylen" geweest, een boel spullen kregen een nieuw plekje in de winkel. Kaarsjes aan en plaatjes schieten . . .

Dat is ook fijn onderdeel van ons werk, voortdurend veranderen en nieuwe producten introduceren. Komend weekend staan er weer een aantal beurzen op het programma. Heerlijk struinen langs nieuwe en bekende leveranciers uit binnen- en buitenland.

Gisteren ging ik langs bij de fam. Bakker in Ruinen, voor interieuradvies m.b.t. verlichting. Ze hebben 2 mooie lampen uitgezocht. Op de weg terug kwam ik langs de Brink en zag dat ert zomermarkt was. Dus even gezellig langs bij Granny Mai & het Duifje van Drenthe (Alma). Op de Brink was net een groep Line-dancers bezig, Granny Mai wilde eigenlijk meedoen maar bleef, net als ondergetekende, toch toeschouwer. Ook de band Matchsticks gaf een optreden.

Altijd een vrolijk gezicht, dat Line Dance gedoe . . . wordt van het kijken alleen al moe !

Even een kopje soep met een broodje nuttigen. "HEY ! Alma, smile !" , maar het Duifje wilde niet op de foto dus verborg zij zich achter een plastic bordje . . .

Later echter, na 6 pullen bier (zie het zoveelste lege glas !) liet ze haar bezwaren varen en poseerde gewillig voor mijn camera ! En zeg nou zelf, is het geen plaatje !
Nee, alle gekheid op een stokje, het was reuzegezellig ! Lekker bijkletsen en een biertje, Kees (man Alma) kwam ook langs. Hij maakt de meubels die Alma in het Duifje van Drenthe verkoopt. Nog 10 nachtjes slapen ( zie : www.duifjevandrenthe.blogspot.com ) en dan is de modeshow.

Vanaf deze plek wenst het team van In den Uylenbal & In de Lindetuin haar veel succes en vooral sterkte de komende 10 dagen !

maandag 16 augustus 2010

Aquaplaning !!!

Gisteren heerlijk uitgeslapen, maar moest toch aan het werk. Alhoewel, eerder ontspanning en werk in één ! Ik zou bij Marianne langs gaan in Delft en kon dit bezoek combineren met het wegbrengen van 2 bestellingen. Een salontafel en 2 HK stoelen gingen naar Voorhout en een kast naar Rijnsburg, dus allebei lekker op de route ! In Delft aangekomen heerlijk gegeten en "Zomergasten" bekeken met Annet Marlherbe, 1 van mijn favoriete actrices.

Ik kon, helaas, niet blijven slapen, want vandaag was de 6e zomermarkt in Diever. Dus hup, de bus weer in en richting Ruinen. Na een kwartiertje begon het me toch te hozen, ik werd er bang van . . . Eerst wilde ik stoppen, maar het kon de hele nacht wel blijven regenen ( wat ook gebeurde !) dus ik reed door. Toen sloeg de schrik me om het hart, ik kon plots de bus niet meer goed besturen en slingerde over de weg. AQUAPLANING ! Voet van het gas en proberen zachtjes bij te sturen, wat gelukkig goed ging . . . met een kloppend hart vervolgde ik mijn rit naar huis. De rest van de rit heb ik net 80 km/uur gereden, en met mij vele automobilisten. Het was een angstige rit en om 1.30 uur was ik eindelijk thuis !

Dit was de 1e keer dat ik aquaplaning meemaakte, vreselijk eng en gevaarlijk. Maar ik ben veilig thuis gekomen !

zondag 15 augustus 2010

Autumn Fest 2010 !

De zomer duurt natuurlijk nog voort, hopelijk krijgen we nog heerlijke zomerse dagen. Feit is dat 21 september de herfst begint ! Dus dit betekent dat we al druk bezig zijn met de voorbereidingen van onze jaarlijkse viering van het Oogstfeest en afsluiting van het weideseizoen. Natuurlijk zullen velen nog niet willen denken aan de herfst, maar noteer deze datum alvast in jullie agenda ! Het lijkt me leuk om andere bloggers te ontmoeten tijdens dit leuke feest. Meer info omtrent "Autumn Fest" volgt z.s.m. !

Fijne zondag !

zaterdag 14 augustus 2010

Na gedane arbeid . . .

. . . is het tijd voor ontspanning ! Door de gekte van de afgelopen weken (lees : maanden !) in beide winkels kwam het er niet van om eens lekker te ontspannen. Vrijdag was het weer zo'n dag, HK Living stond al vroeg op de stoep met een pallet zo hoog dat ik een trapje nodig had. Daarna kwamen er 12 (!) dozen PIP producten binnen en als klap op de vuurpijl een héle grote pallet Bloomingville ! Rechtstreeks uit Denemarken . Het was ook een dag vol leuke ontmoetingen en een winkel vol klanten die nieuwsgierig om de dozen heen draalden om onze nieuwe aanwinsten te bekijken en direct aan te schaffen . . . Jullie begrijpen dat ik aan het eind van de dag, we gingen een uur later dicht dan normaal, met de benen omhoog wilde. Maar het liep anders, we gingen heerlijk, met Femke en René, uit eten bij de Linthorst. Lekker een borrel erbij en tijd voor ontspanning, het werd een hilarische avond ! We hebben zo heerlijk en hard gelachen, dat sommige gasten omkeken. Maar wat is de slappe lach krijgen toch heerlijk . . . Lekker gegeten en tijd voor een afzakkertje !

We gingen naar de Dorpsherberg in Ruinen, ook daar was het dolle pret ! Dat ik erg laat in bed lag en er weer vroeg uit moest mocht de pret niet drukken. Gelukkig voelde ik me vanochtend, na een lange douche, weer helemaal fris en fruitig . . . haha ! Rian kwam gelukkig al om 10 uur, de klanten ook ! Dus direct aan de slag. Het was een heerlijk, gezellige, drukke dag en ik voelde me weer herboren. Een avondje stappen kan soms meer goed doen dan een week in de zon liggen aan een strand met herrie en schreeuwende kinderen om je heen . . .
Een heel fijn weekend en tot gauw !

vrijdag 13 augustus 2010

Lazy Afternoon . . .

Heerlijk toeven in de tuin, doezelen onder de appelboom. Het kan in deze stoere hangmat ! De standaard is gemaakt van Eucalyptushout en is FSC goedgekeurd. Bij veel hangmatten is de lat aan de uiteindes recht, bij dit model is de lat krom zodat u niet kantelt. Geschikt voor 2 personen, dus ontspannend & romantisch !

Hangmat, incl. standaard voor slechts € 499,= (bij aankoop ontvangt een cadeaubon t.w.v. € 25,=, die u kunt besteden bij In den Uylenbal en/of In de Lindetuin !)

De pruimen vallen uit de boom, Femke zoekt de mooie uit. De beschadigde pruimen worden verwerkt tot jam ! Mmmm . . . .

Onder de appelboom !


Levertijd is slechts 2 dagen, verzendkosten slechts : € 19,= !

donderdag 12 augustus 2010

Snapshots

Prachtige Madonna met kroon van Jeanne d'Arc Living.


At home with Marieke, blauw.


At home with Marieke, rood.



Pip Home, servies.


Een tijdje geleden deed mijn nieuwe camera vreemd, slecht scherpstellen. Heb nog niet echt tijd gehad om een grondig de handleiding te lezen, maar het geprobeerd weer wat sfeerfoto's te maken. Nog niet naar tevredenheid, maar toch redelijk.
Related Posts with Thumbnails