donderdag 19 augustus 2010

Een zacht gefluister . . . / A gentle whisper . . .

. . . van ritselende bladeren nestelt zich in mijn hoofd. Ik kan, ondanks protesten van anders denkende, het gevoel van de naderende herfst niet onderdrukken. Ik weet dat er medestanders zijn, maar die houden zich gedeisd ! Onzeker, door gefronste blikken, houden zij hun voorliefde voor het mooiste jaargetij van het jaar voor zich . . . zucht, ik ben een roepende in de woestijn !

Gelukkig weet ik mij gesteund door Femke (mijn dochter) en Marianne (haar moeder), ook zij kunnen zich wentelen in de voorpret van het wandelen door knisperende bladeren, gure wind en een ongekend mooi kleurenpalet dat zich openbaart als de opeenvolging de herfst ontbied. Tja, ik wordt er zelfs po√ętisch van . . . haha ! Nu hoorde ik net dat het weer 25 graden wordt en dat dit de hele week gaat duren, ach . . . wat in het vat zit verzuurt niet !

Gisteren weer lekker aan het "stylen" geweest, een boel spullen kregen een nieuw plekje in de winkel. Kaarsjes aan en plaatjes schieten . . .

Dat is ook fijn onderdeel van ons werk, voortdurend veranderen en nieuwe producten introduceren. Komend weekend staan er weer een aantal beurzen op het programma. Heerlijk struinen langs nieuwe en bekende leveranciers uit binnen- en buitenland.

Gisteren ging ik langs bij de fam. Bakker in Ruinen, voor interieuradvies m.b.t. verlichting. Ze hebben 2 mooie lampen uitgezocht. Op de weg terug kwam ik langs de Brink en zag dat ert zomermarkt was. Dus even gezellig langs bij Granny Mai & het Duifje van Drenthe (Alma). Op de Brink was net een groep Line-dancers bezig, Granny Mai wilde eigenlijk meedoen maar bleef, net als ondergetekende, toch toeschouwer. Ook de band Matchsticks gaf een optreden.

Altijd een vrolijk gezicht, dat Line Dance gedoe . . . wordt van het kijken alleen al moe !

Even een kopje soep met een broodje nuttigen. "HEY ! Alma, smile !" , maar het Duifje wilde niet op de foto dus verborg zij zich achter een plastic bordje . . .

Later echter, na 6 pullen bier (zie het zoveelste lege glas !) liet ze haar bezwaren varen en poseerde gewillig voor mijn camera ! En zeg nou zelf, is het geen plaatje !
Nee, alle gekheid op een stokje, het was reuzegezellig ! Lekker bijkletsen en een biertje, Kees (man Alma) kwam ook langs. Hij maakt de meubels die Alma in het Duifje van Drenthe verkoopt. Nog 10 nachtjes slapen ( zie : www.duifjevandrenthe.blogspot.com ) en dan is de modeshow.

Vanaf deze plek wenst het team van In den Uylenbal & In de Lindetuin haar veel succes en vooral sterkte de komende 10 dagen !

3 opmerkingen:

 1. OOh ik ben ook een roeper uit de woestijn hoor!!!
  Hihhih gister de pompoenen in huis gehaald!!
  kaarsen aan warme kleuren verwelkomt!!!
  Ik voel met je mee!! heerlijk een medestander!!
  Herfst is ook mijn favoriete jaargetijde!!
  ik wens je een heerlijk weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, herfstbeest, we hadden toch afgesproken dat we onze geheimpjes geheim zouden houden!!!
  Het was trouwens errrug gezellig, moeten we vaker doen.
  Dank voor je lieve woorden. We genieten nu nog volop van de voorpret: het uitpakken, uithangen, passen en smullen van alle mooie kledingstukken.
  Zie ik je de 30e?

  Lieve groetjes
  Alma
  ( Duifje van Drenthe)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helemaal met je eens; heerlijk weer die herfst! Mijn zus en 'schoonzus' zijn gelukkig net zo. We hebben het zelfs al over sinterklaas en kerst gehad ;-). Ik vind de zomer heerlijk hoor, maar op een gegeven moment ben ik de warmte zat en verlang ik naar de gezelligheid en het knusse van de herfst. Zachte kussen op de bank, kaarsen op tafel... opknussen maar!
  Ik kan me voorstellen dat het inkopen van al die leuke (kerst)accessoires het verlangen alleen maar groter maakt!

  Groetjes, Debby

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails