zondag 3 januari 2010

Home sweet home !

WINTER 2010 !
Ouderwetse winters, de hel van '63 of schaatsend naar school . . . ze lagen ver achter ons. Maar dat is nu verleden tijd, de winter van 2010 is weer zo'n ouderwetse witte wereld !

Voor ons bedrijf thuis, Stal Arie de Best, is het afzien. Ook al lijkt het een wit paradijs, de winter heeft ook zijn nadelen. Waterleidingen die bevriezen, dus paarden water geven . . . tijdrovend !
Op de rijbak een dik pak sneeuw, dus niet kunnen rijden. Voor de sportpaarden is het gevaarlijk, door hun ijzers kunnen ze uitglijden, dus kunnen ze niet elke dag naar buiten. Op stal worden ze heet en wild, ze zijn tenslotte gewend om te werken of buiten te lopen.

Tja, de winter heeft dus degelijk nadelen, maar het belet mij niet om te genieten van de winterse pracht en maak ik elke dag kiekjes die getuigen van schoonheid en rust.

Gelukkig hebben we voor het begon te sneeuwen, een aantal paarden ondergebracht bij Stal Arcadia. Daar kan Arie binnen rijden, als hij tenminste de stal bereikt ! Door een dik pak sneeuw zijn de kleine wegen slecht begaanbaar.

Thuis is Ruinen en we wonen werkelijk prachtig, 5 hectare land en omringd door weilanden. Een heerlijk warm huis, een veulenstal en paardenstal. Dus ondanks de hindernissen die we moeten nemen tijdens deze winter, genieten we volop. Maar we kijken stiekem toch een beetje uit naar de LENTE ! Dan is het leven op de boerderij net iets makkelijker, voor mens en dier !

1 opmerking:

  1. het ziet er inderdaad prachtig uit...maar ik kan me voorstellen dat het ellende is met de kou en het weer, voor die prachtige paarden...nog even en die lente is daar!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails