zaterdag 20 februari 2010

TIP ! 4 daagse trip Ribe (Denemarken)

(Hotel Dagmar in Ribe, Denemarken)

AANBIEDING Ariadne at Home :

Denemarken is een knusse bestemming op relatief korte afstand van Nederland. Het is daarom ideaal voor een korte vakantie. Geniet tijdens deze romantische shortbreak van het schilderachtige Jutland. U kunt hier heerlijk ronddwalen door gezellige straatjes in knusse stadjes met vrolijk gekleurde vakwerkhuizen en daarnaast de absolute rust en ruimte ervaren van de natuur. U verblijft in het historische plaatsje Ribe, in het oudste hotel van Denemarken.

"Zij die niet in Ribe zijn geweest, in Hotel Dagmar hebben overnacht en de klokken van de dom hebben horen luiden, kennen Denemarken niet", aldus een bekende Deense schrijver. En vele mensen zijn het met hem eens. In dit romantische en oudste hotel van Denemarken uit 1581, zult u zich zeker thuis voelen. Aflopende vloeren, scheve ramen, houten balken en een sfeervolle inrichting bezorgen dit hotel de zo charmante en historische uitstraling. Het hotel heeft twee restaurants, allebei met een totaal verschillende sfeer. 'Restaurant Dagmar' staat voor een culinair avontuur in een romantische sfeer, op vrijdag en zaterdagvond komt de 'Night Watchman' er zijn lied ten gehore brengen en op koude dagen wordt de open haard aangestoken. In de 'Vægterkælderen', het kelderrestaurant, hangt een gezellige pubsfeer, een goede plek om lang na te tafelen. Bij zonnig weer kunt u op het terras van het hotel een kop koffie drinken met uitzicht op de geplaveide winkelstraten, kleurrijke vakwerkhuizen en de prachtige 900-jaar oude dom. Vanuit Ribe kunt u prima de omgeving verkennen en dagtochtjes maken naar oa Esbjerg, het strand op het Schiereiland Rømø of genieten van het prachtige landschap.


Speciaal voor Ariadne at Home lezers: gratis ANWB fotoatlas Denemarken.
Prachtige foto’s voor voorpret en nagenieten met veel mooie foto’s, een overzicht van de hoogtepunten met heldere kaarten.
Gratis Ribe Card: hiermee ontvangt u 20% korting op attracties in Ribe en kortingen in diverse restaurants en winkels.

1 opmerking:

  1. Wat leuk dat ik jullie gevonden heb. Er was geen link bij het volgplaatje. Ja, Denemarken staat ook nog op mijn verlanglijstje!
    Groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails