donderdag 4 februari 2010

Christmas World 2010

Nu de winter ietwat gas terugneemt en de wegen beter begaanbaar zijn, durven een aantal dappere mensen te dromen van groene weides en dartelende lammetjes . . .
Ikzelf ben nog wat onzeker, de winter duurt tenslotte tot 21 maart (kalendertijd). Afgelopen weekend waande ik me zelfs nog in Winter Wonder Land, op weg naar Christmas World 2010.
De wegen waren spekglad en met een "slakkengangetje" ,van 70 a 80 kilometer per uur, "scheurde"ik over de Duitse snelwegen met als eindbestemming Frankfurt am Main.
Onderweg zagen we geschaarde vrachtwagens, ambulances bij autowrakken en strooiwagens met sirenes. Het was dus geen prettige reis, maar eenmaal aangekomen bij ons hotel was die ellende allemaal snel vergeten !
Het Steigenberger Hotel Frankfurt torende boven ons uit, badend in zilver licht nodigde het hotel ons uit om binnen te treden. Wat een luxe ! Maar ja, een weekendje weg met dochterlief doe je niet elke week, dus . . .

Christmas World was minder indrukwekkend dan de 1e keer, je wordt snel verwend. Maar er was genoeg om de "oh's & ah's" te laten weergalmen door de immense hal.
Nic Duysens had wederom een indrukwekkende stand waar je je in het decor van "Alice in Wonderland" waande.

Overdadige kleuren & oogverblindende glitters . . .
Over the Top Xmas . . .so 2010 !

Vorig jaar was Nic Duysens nieuw voor ons, dit jaar hebben we extra veel ingekocht, in combinatie met alle cosy vintage~ & french nordic christmas decorations maak je je eigen kerstsfeer.


Vreemd was de combinatie Comedia dell'arte en Christmas World, wellicht de uitbundigheid van het Venetiaans Carnaval versus de extravaganza van het Kerstfeest ? Geen idee ?
Leuk was het wel, vooral omdat ik in een ver en grijs verleden zelf Comedia dell'arte heb gespeeld. In een stuk van Carlo Goldoni "De ware vriend".

Verder was het eigenlijk best veel van hetzelfde, je moet je dus goed concentreren en elk pad doorstruinen op zoek naar leuke en orginele kerstartikelen.
Gelukkig ging, net als vorig jaar, mijn dochter Femke mee. En 2 zien meer dan 1 !
Haar favoriet is en blijft Nic Duysens, en ze heeft gelijk !
Heel veel armeluis zilver (Poor mans silver, antique silver), beetje 2008 en 2009, maar nog steed gewild.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails