woensdag 5 mei 2010

de schrik zat er goed in . . .

Gisteravond, tijdens de 2 minuten stilte van de Dodenherdenking, raakte een groot gedeelte van de toeschouwers in paniek. Een man begon te schreeuwen waardoor mensen geschrokken wegrenden, hierop ontstond een chaos en werden mensen onder de voet gelopen. Er vielen tientallen lichtgewonden.

Ook bij ons was de ontzetting groot, toen we "live" zagen dat veel mensen begonnen te rennen. Natuurlijk gingen onze gedachten richting vorig jaar, naar de aanslag tijdens Koninginnedag 2009.

Vol verbijstering keken we naar de beelden op de Dam, Femke was totaal in paniek en bij ons allemaal stonden de tranen in de ogen. Hoe kon dit gebeuren, alweer ?

"Gelukkig" viel alles achteraf mee, een gestoorde man verstoorde de openbare orde. Van een aanslag was gelukkig geen sprake.
Toch zat de schrik er goed in, want dit soort "incidenten" laat zien hoe fragiel een mensenmassa kan zijn.
Laten we vandaag, in vrijheid, vieren dat 65 jaar geleden Nederland werd bevrijd.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ik wens iedereen een hele fijne Bevrijdingsdag !

2 opmerkingen:

 1. Nou ik kreeg ook spontaan tranen in mijn ogen en dacht niet weer... geloofde trouwens niets van het onwel worden van iemand had de tv al 10 teruggespoeld, zo zie je maar weer wat er door een man aangericht kan worden en hoe lang dat nog gevolgen op allerlei manieren gaat hebben. Vreselijk!
  Maar ja vandaag is de dag van de vrijheid!!!!
  Geniet daar maar van,
  groet Madelo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zeg dat was schrikken.........
  Vier de vrijheid vandaag......
  Fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails